Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozik óvodánk

"Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek."
Intézményünk 1993. szeptember 01-től működik katolikus óvodaként, az Egri Főegyházmegyei Hatóság képviseletében a gyöngyösi Szent Bertalan Plébánia alapította.
Óvodánk jelenleg két vegyes csoporttal működik.
A nevelőtestületre jellemző a keresztényi elhivatottság és a szakmai felkészültség. Ez a biztosíték arra, hogy biztonságos és szeretetteljes légkörben nevelhessük az óvodánkba járó gyermekeket. Az óvónők heti váltásban dolgoznak, mely segíti, hogy a gyermekek fejlődését az egy csoportban dolgozó óvónők folyamatosan, az óvodai élet teljes időtartama alatt nyomon követhessék. A pedagógiai tervező munka projektmódszerrel folyik az intézményben, ez teret biztosít ahhoz, hogy alkalmazkodjunk az óvodai életben felmerülő témákhoz, a gyermekek érdeklődési köréhez is. Ezáltal is növelve gyermekeink tájékozottságát.
Nemcsak a Gyöngyösön élő katolikus családok választják intézményünket, hanem Gyöngyös város és kistérségi vonzáskörzetéből is sok gyermeket nevelünk. Óvodánk Heves megyében első volt az egyházi fenntartású intézmények sorában. Helyi keresztény szellemű pedagógiai program alapján dolgozunk, melyet a nevelőtestület írt. Az óvodában egységes nevelőmunka folyik, feladatunknak tekintjük, a keresztény értékek közvetítését és a hit csírájának elültetését.
Az óvodai életet a népi-, és egyházi ünnepkörhöz kapcsolva szervezzük. A családokkal való szorosabb kapcsolat kialakítása érdekében nyitottá tesszük az óvodát, így a szülők aktív részvételével zajlanak ünnepeink. A családokkal, közös szentmisén veszünk részt minden hónapban, valamint névadó szentünk ünnepén is. Az egyház képviselőivel, az atyákkal és a hitoktatóval nemcsak a templomban, hanem az óvodában is találkoznak a gyermekek.
Strumpfné Komjáti Erika
Tagintézmény-igazgató
Rólunk